Krunker

371.496
beoordelingen
9,1

Krunker.io is een razendsnelle first person shooter. In dit spel duiken spelers een gepixeleerde wereld binnen waarin ze vechten tegen spelers van over de hele wereld. Je kunt het spel gewoon even tussendoor spelen om wat tijd te doden, of je er serieus in verdiepen en een competitie aangaan met andere die-hard spelers.

Voordat je het gevecht in duikt kun je kiezen uit 11 verschillende klasses waaronder detective, rocketeer, agent, renner, boogschieter en jager. elke klasse heeft weer een andere stijl en outfit. Daarnaast heeft elke klasse een eigen primair en secundair wapen. Zo heeft de triggerman bijvoorbeeld een automatisch geweer en pistool.

Naast de vele klasses heeft dit spel ook een hele verzameling aan fantastische wapens. Kies uit dodelijke wapens zoals een automatisch geweer, sniper, shotgun, revolver of zelfs akimbo uzis. Elk wapen heeft zijn eigen voordelen - zo heeft de sniper bijvoorbeeld een visier en is hierdoor ideaal voor gevechten op lange afstand.

Als je kijkt naar de gameplay is Krunker een vrij unieke first person shooter. De barrière om ermee te starten is laag, en de gameplay is hectisch en razendsnel. De personages bewegen snel en spelers moeten constant opletten om niet geraakt te worden. Daarnaast zullen spelers ook zeker een snel richtvermogen en vaste hand nodig hebben (zoals in de meeste FPS spellen).

Het spel heeft een gigantisch aanbod aan verschillende maps, gemaakt door zowel de ontwikkelaars als de fans. Gebruikers kunnen hun zelfgemaakte map creaties insturen, waardoor er honderden maps zijn om uit te keizen. De creativiteit van de ontwerpen is fantastisch. Je kunt praktisch overal spelen, of het nou rotsachtige lava landschappen zijn of historische Azteekse pyramides.

Daarnaast kunnen spelers hun scores bijhouden in het sociale gedeelte, waar je onder andere leaderboards en andere statistieken kunt terugvinden. Kijk of jij vandaag nog een plekje op het leaderboard kunt veroveren met je gepixeleerde vechttalenten.

Het is makkelijk om je bij een server te voegen in Krunker.io. In het hoofdscherm kun je klikken op "Server browser". Hiermee open je een lijst van servers gesorteerd op locatie. We raden je aan om een server bij jou in de buurt te kiezen, zodat je minder vertraging hebt.  

Releasedatum

Krunker werd uitgegeven in juni 2018, en is sindsdien regelmatig geüpdate.

Features

 • Meer dan 5 personages om mee te spelen
 • Je kunt verf schieten
 • Snelle gameplay
 • Soepele besturing
 • Speel Krunker in volledig scherm door op het fullscreen icoontje te klikken. Je vindt dit icoontje rechtsonder in het spel
 • Spectator mode als je alleen even wilt kijken naar de gameplay.

Platform

Krunker is een webbrowser spel. Het is momenteel niet beschikbaar op mobiele apparaten zoals iOS en Android toestellen.

Ontwikkelaar

Krunker is gemaakt door Sidney de Vries, die eerder andere .io-games heeft gemaakt, zoals MooMoo.

Tips & tricks

 • Probeer verschillende pistolen uit, kies er een uit afhankelijk van de omstandigheden.
 • Zoek beschutting tijdens het herladen.
 • Als je springt terwijl je iemand afschiet kan je extra punten verdienen!
 • Veel oefenen! Het is een super leuk spel, maar je kan alleen de beste worden als je veel oefent!
 • Kijk eens naar het Krunker Twitch kanaal voor gameplay videos en streams.
 • Je kunt je eigen Krunker.io matches hosten door op Host Game te klikken, de maps, klasses en modes te selecteren die je wilt gebruiken, en daarna de URL of code te delen met je vrienden.
 • Het spel heeft zijn eigen merchandise, die je hier kunt vinden! Alleen voor de echte fans...

FAQ

Wat is Krunker.io?

Krunker.io is een razendsnelle first-person shooter. In dit browerspel duiken spelers een gepixeleerde wereld binnen en gaan ze de strijd aan met andere spelers van over de hele wereld.

Kan ik Krunker.io in volledig scherm spelen?

Speel Krunker in volledig scherm door op het fullscreen icoontje te klikken. Je vindt dit icoontje rechtsonder in het spel.

Hoe kan ik me aansluiten bij een Krunker server?

In het hoofdscherm kun je klikken op "Server browser". Hiermee open je een lijst van servers gesorteerd op locatie. We raden je aan om een server bij jou in de buurt te kiezen, zodat je minder vertraging hebt.

Wie heeft Krunker.io gemaakt?

Krunker werd gemaakt door Sidney de Vries, die ook andere .io games zoals MooMoo op zijn naam heeft staan.

Kun je Krunker.io downloaden?

Krunker is een webbrowser spel. Dit betekent dat je het spel niet hoeft te downloaden, maar gewoon in een browser als Chrome of Firefox kunt spelen.

Walkthrough

Instructies

 • WASD om te verplaatsen
 • Klik met de linkermuisknop om te schieten
 • R om te laden
 • Spatiebalk om te springen
 • Shift om te bukken
 • F om verf te schieten
Advertentie
Minder Tonen
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie