Rummikub

1.234
beoordelingen
8,3
Rummikub is een klassiek, op tegels gebaseerd spel. Om te spelen, moet je de tegels in groepen rangschikken en rennen. De eerste speler die al zijn tegels heeft weggegooid wint het spel. Speel Rummikub online met meerdere spelers of offline met één speler!

Hoe speel ik Rummikub

Deze online versie van Rummikub heeft een intuïtieve tutorial die je door de basis van Rummikub leidt. Ter referentie, kijk hier als geheugensteuntje.

Tegels

Elke speler krijgt 14 tegels. Je moet drie of meer van deze tegels gebruiken om een run of groep te maken.

Een run bestaat uit drie of meer getallen van dezelfde kleur, in opeenvolgende volgorde.

Een groep bestaat uit drie of meer getallen van dezelfde kleur, mits ze verschillende kleuren hebben.

Als je op een bepaald moment geen steen hebt om te spelen, kun je je beurt gebruiken om een extra steen aan je selectie toe te voegen.

Basisspel

Uw eerste zet, bekend als de "eerste leg", moet voldoen aan een dertig-punten vereiste om te worden geaccepteerd. Dit kunnen drie of meer stenen zijn die een groep of baan vormen. 

Na uw eerste zet kunt u het bord manipuleren om meer van uw stenen af te leggen. U kunt dit doen door het verschuiven en splitsen van rijen, het vervangen van groepsstenen, en het verwijderen van stenen. Dit werkt zolang de stenen na het verplaatsen nog steeds een geldige reeks of groep vormen.

Wanneer de tegels zich beginnen op te stapelen, zult u merken dat er genoeg logische manieren zijn om de tegels te splitsen, te verschuiven, en te vervangen om nieuwe combinaties te maken. Dat is het lastige deel, maar ook het leukste!

Het doel

Houd in gedachten dat het doel van Rummikub is om al je stenen kwijt te raken. Bedenk je eigen strategieën om dat effectief te doen en geniet van het spel.

Deze versie van Rummikub is online, dus je kunt tegen andere spelers spelen. Als je liever alleen speelt, kun je een spel tegen de computer opzetten met verschillende moeilijkheidsgraden.

Games zoals Rummikub

Rummikub combineert elementen uit mahjong en rummy . Bekijk games in die categorieën voor meer games zoals Rummikub!

Publicatiedatum

  • Oktober 2017 (Android)
  • Maart 2018 (iOS)
  • December 2020 (WebGL)

Ontwikkelaar

Rummikub is ontwikkeld door Kinkajoo.

Platformen

  • webbrowser
  • Android
  • iOS

Walkthrough

Controls

Gebruik de linkermuisknop om dit spel te spelen
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie